Fireflies- owl city

Hello, söndag kväll, ännu en vecka avklarad. Har blivit förkyld troligen pga två bondfires i helgen. Båda riktigt roliga, smores, karatelektioner, korv i stora lass på första, fyrverkerier, bags, planer på att sno gamla baseballtröjor på andra. En lyckad helg i riktig amerikansk anda!

De flesta tjejerna på skolan har börjat ladda för homecoming vilket innebär, klänningsjakt! Likaså jag, har suttit och spanat på flera olika hemsidor idag och funnit lite tänkbara alternativ. Det lutar åt något svart, passar alltid bra. Vi ska åka till naperville nästa helg för att börja leta på riktigt och den 19:e drar vi in till CHICAGO BIG CITY downtown, där man garanterat kommer kunna hitta snygga plagg kring mishigan avenue. Idag har jag städat huset, gått i kyrkan, walmart handlat återigen, alltid walmart seriöst! Pluggat lite, tvättat kläder i tonvis och tagit min första springtur här i USA. himla coolt att veta att här springer jag omkring någonstans mitt i USA så långt och så annorlunda från sverige som de bara kan bli. Har även blivit tipsad om ett riktigt grymt band, eller ja band är det ju inte då det bara består av en kille men i allafall, Owl City var namnet och några låtar som är otroligt bra är:

Fireflies

Cave in

Hello Seattle

Fick även reda på att de ska ha en konsert i wiscoinsen kring den 27 sept. Jag vill så sjukt gärna gå! Planer smids för detta.

Nu ska jag ner och kolla lite på royal pains och efter det blir det sova!

Fredag

Igår åkte jag och tre tjejer från volleybollen och åt på en kinabuffe, jag Devyn, Emelie och Jenna, riktigt trevliga! Åt alldeles kollosalt mycket plus att fanns en buffe för bara efterrätter så det blev en hel del.. Testade Jello för första gången och kan säga att det inte var så gott. Åt alldeles för mycket glass och chockladpudding. Och för att toppa hela kalaset blev det lite smores när jag kom hem! Fast i mickron då, vilket egentligen är fusk, grillen ska de vara!

Fredag så hade jag mitt första engelskatest som inte fick vara längre än tio min(?!) På den tiden hinner man ju knappt skriva sitt namn, men jag tror det gick ganska bra. Efter Volleybollen i skolan åkte alla hem till en tjej, Emelie, samma som jag åt kinabuffe med. Där iallafall grillade vi och hade någon slags volleybollkickoff. Blev ännu mer Smores, en självklarhet , verkar vara typ standard snackset. Lucia och jag kom hem sen på kvällen och har suttit uppe tills nu och tittat på Slumdog millinoare, jag som faktiskt inte hade sett den innan. Ärligt bland det bästa jag sett. Känns som jag säger de om alla filmer men den var mäktig.

Imorgon är planen att skypa lite, ta igen behövlig sömn och städa hela huset! Dianne hintade också något om cupcake bakning..? tackar inte nej till det! Har kanske också lite planer med några klasskompisar på kvällen, får se hur det blir!

Ni som vill skypa imorgon, jag kommer logga in vid kanske 10 tiden, alltså 7 timmar senare för er!

Nu är det dags att sova, är rejält trött och mätt!!


dont say chewinggum

Vaknade precis och är rejält trött, igår var jag så trött i skolan att jag till och med somnade på studyhall! Igår i övrigt var en ganska seg dag, hade många läxor och var alldeles för trött för allting. Volleyboll varje dag blir man lätt ockå lite trött på. Har fått min graduation tassel nu, den man hänger på mössan, känns lite sjukt, några dagar in höstterminen och graduationkläderna är redan beställda. Det känns ju inte direkt så snart.

I övrigt har det inte hänt så mycket denna veckan, mycket plugg och trötthet bara. I helgen pratas det om en bondfire för fotbollslaget på lördag, så jag ska kanske dit. Får se!

Fick föresten också reda på att min kör klass planerar en resa till Washionton D.C med övernattning 2 nätter! Får se hur det går med min Hawaii resa men det vore väldigt kul att följa med!

The Weekend

Hela helgen var riktigt bra!  Har redan berättat om lördagen så nu drar jag söndagens alla upplevelser,

Fick min första sovmorgon på hela veckan vilket verkligen var behövligt, gick inte till kyrkan utan den tiden spenderades bland annat med att skypa med louise! Så nu vet jag hur det funkar great. I allafall så skulle vi in till Naperville som är en förort till Chicago, riktigt mysig sådan.  1 och en halv timmes bilkörande och vi stannar i ett trevligt typiskt amerikanskt villakvarter. Där är största delen av min värdmamma Diannes släkt samlad för att fira hennes mammas födelsedag. Vet att jag skrev syster innan, men det var fel. Kommer dit och alla är redan samlade. De har en riktigt gullig bakgård där det ska grillas all american. Hade även blivit lovad att vi skulle göra smores. Två av Diannes brorssöner var också där tillfälligt hemma från College. Jag som verkligen mer än något annat vill börja spela softboll(baseball för tjejer typ) här i USA fick  mig en lektion av killarna och blev ännu mer taggad för våren!  Hade riktigt trevligt där och alla var riktigt snälla. Vi fick även låna hem typ 15 olika filmer då de hade typ allt i filmväg och Flanagan inte har det största utbudet. Bland annat, crash, någon kinesisk film, the knights tale som är med heath ledger, Fight club med mera med mera.

FIck även veta att Chicagoskolorna är grymma, grymma som i hårda. Tydligen så är det därifrån som Mean girls är inspirerad och några mer sådana filmer i samma stil.

Åt massa hamburgare, corndogs från självaste Flanagan, tårta med ohälsosamt mycket frosting, och Smores. More smores please!

Spelade föresten också baseball på PE idag, I love it!!!

Här kommerl lite bilder från helgen:
     Eli! Lucia, Owen.

 Flanagan fest.   Hos Diannes bror, rensar majs, någon var korkad och hade fingret ivägen...

 Dianne och Elianne!     BASEBALL    Tårta!

Okej, att lägga upp dessa bilder tog ca en timma att lägga upp så det är bara att börja kommentera! Nu måste jag fortsätta med min biologi läxa. heavy stuff ska jag säga er.

Puss!

porkburger, chickenburger, baconburger, turkyburger, och hamburgare.

Under de senaste dagarna här har jag ätit alla kombinationer som finns av det vi i Sverige kallar hamburgare. Igår var det turkeyburger i Naperville på ett ställe som heter RedRobin. Gott!! Åt även min första sushi igår, var lite skraj tanke på min insident i san fransiscio förra hösten. Men det verkar ha gott bra för här sitter jag vid datorn och mår prima.

Jag har ju som sagt inte bloggat på två dagar nu så här kommer fredagens dagsummering:

Schrimage fredagkväll, var jag närvös för. När hela fotbollslaget sitter och kollar på och när musiken börjar dånna blir det inte bättre. Samtidigt är jag peppad, visa vad jag går för. Alla i laget presenteras en och en, och folk jublar när jag mitt namn ropas upp. Matchen börjar och jag börjar på bänken. haha. Efter ett tag får även jag delta i matchen och det blir ännu mer jubel. Jag survar och även om det är underhands så flyger den över och lyckas bra. Vilken lättnad det var jag pustade ut. Sedan blev det ännu mer spel och enligt mig så gick det bra. Mitt lag vann dessutom. Efteråt kom en kille fram och berömde mig och min värdsyster Lucia för att vi var så duktiga. Sedan blev det Flanagans specialitet, Porksandwich som mer är porkbuger, riktigt gott! I Sverige kör vi ju bara med vanligt kött i alla hamburgare tråkigt. Satt och åt den medans man kunde spana in alla fotbollskillar som också presenterades en och en. Oturligt för dem så regnade det ute, därför blev deras match inställd.

Jag, Dianne, Owen, Elianne och Lucia åkte hem för att sedan bege oss till walmart, där man köper alllllt. Det skulle bli desserter, snacks, buttermilk (min favorit) och film. Jag som är cupcake fanatiker ville såklart skapa dessa frostingbakelser. Det inhandlades därför massa glasyr, cupcakemix och sprinkels med chocklad. Vet inte om jag har berättat om smores här i bloggen eller inte men det står i alla fall för cause you always want more. Smores! Det är kes, chocklad och marsmallow smält till en fin liten sandwich. Ingredienser till sådana inhandlades iallafall plus färdiggjorda. Chips och två filmer blev de. Shopoholic och slumdog, då jag fortfarande inte sett den!  Åkte hem och vi alla var alldeles för trötta så vi såg en tv-serie istället, royal pains som är jättebra! handlar om en doktor i the hamptons och går på the cw. Alltså de har så mycket bra tvprogram här att jag storknar. Snart börjar en ny serie här som heter Vampire diaries, måste helt klar ses. Beverlly hills 90210 kommer nästa vecka, nya säsongen och den där nya serien med Mischa Barton , kommer inte ihåg namnet men den verkar ju också bra! Har även sett en brittisk serie som handlar om Jane Austins bok , Pride and Predjicase, som jag vet att Louise skulle gilla!

Nästa dag skulle vi åka till Naperville, som är en förort till Chicago för att shoppa. Hittade massa från victorias seret,  forever21 , macys m.m. Denna gången var det ett stort köpcentrum vilket var kul!  Sedan var det Flanagan festivalen där liveband spelade och fyverkerier skjöts upp. Mest för 40-plusare som drack öl men det var ändå kul att se de, mycket folk också faktikst!

idag tog jag en sovmorgon och skypade med Louise för första gången! riktgit kul! Ska städa idag och sedan ska vi till Naperville igen för att fira Diannes systers födelsedag.

nu lunch.

Puss och hej


Scrimage

Okej sitter här framför laptopen och volleyboll matchkläderna är på. Jag är lite nervös för jag ska om cirka en timma spela min första match här i Flanagan. Det är ingen seriös match men grejen är att jag verkligen inte fattar hur de roterar och vilka positioner man ska ha. VIll ju inte springa runt helt virrig på planen. Även killarna har sin första fotbolls match, amerikansk fotboll då, som jag också ska titta på! Nummer 15 är jag i allafall, så jag fick ett av mina turnummer! Innan matchen ska vi även ta lagfoto!

Skoldagen var bra, pratade mer med folk och på P.E fick jag alla att bli lite aktiva och köra en basketlek istället för att bara sitta på läktarna och prata som vi gjort de 4 andra lektionerna.

Och nu är det fredag ÄNTLIGEN!! Jag är helt slutkörd och ser fram emot en sovmorgon imorgon. I helgen ska vi åka till naperville en förort till Chicago skulle jag gissa på, och ha lite barbeque med Diannes släktingar. Hon har också lovat att vi ska göra smores, som är slags kex som man har chocklad imellan och smält marsmallow. Sägs vara riktigt gott, såklart måste det ju testas!

Idag fick vi föresten glass i cafeterian idag, det var najs :) Chickennuggets också som somlig konstiga elever stoppar i tröjfickan för att spara till senare. haha jättefreaky!

andra och tredje skoldagen

Igår skrev jag inget men i allafall. Igår var första mer riktiga dagen på skolan och jag pratade mycket med med folk än vad jag gjort under går dagen, vilket känns kul. Efter tre skoldagar kan jag konstatera en del saker:

* USAs skolmat är våra snacks och desserter. Idag fick vi chips till lunch. Liksom tortillachips med ost, vilket krubb! Och glöm inte kakor/glass till varje måltid plus att idag fick vi frukostens leftovers, dounots med glasyr. Inte undra på amerikanernas storlekar.

* High school är verkligen som i filmerna, korridorerna, snacket, lektionerna, träningarna.

* Aldrig att jag låser mitt skåp igen, för deras lås är helt oförståliga, fick hoppa ta med mig böckerna vissa lektioner bara för jag inte hittat någon som visste hur man gjorde för att öppna skåpen.

* Skolan är verkligen strikt jämfört med svearikes. För att få vistas i korridorer måste man få ett pass, och det skulle aldrig komma på frågan att kunna smyga ut under en lektion för ett toalettbesök. I såfall måste läraren skriva under något och  detta får tydligen endast ske en gång i veckan.

* Under lunchrasterna hänger man inne i idrottshallen där läktarna är.

* Alla här kör truckar

* Alla har stora t-shirts med flanagan eller liknade tryck på sig

* flipflops överallt. Till och med så jag tagit dem till träningarna någon gång, men aldrig i skolan!

* Du måste säga mr. eller mrs. till lärarna.

* Det har redan varit två stycken stormvarningar

* Orkanvarnings sirenen för Flanagan går av varje dag.

* Alla går runt och säger excuse me till varandra, även om man ska förbi någon som står två meter åt sidan från en.

* M&Ms chocklad premium är dödligt goda.

* förberedelserna för gradiation har redan börjat, kom en kille och försökte sälja alla möjliga tröjor som det står seinor på och classrings m.m. självklart också graduationklädseln som man ju vill ha!

* Har sett 17 agian minst 4 gånger nu.

I morgon är det Scrimmage också plus volleyboll lag bilder som ska tas! Schrimmage är föresten som en sorts kickof för volleyboll säsongen, när varsity laget delar upp sig i 2 delar och möter varandra fotbollen ska också ha en. Tydligen stort här.


bilder

 Framför la casa
Bild på min värdfamilj, som de skickade till mig. Har ännu inte hunnit ta någon nyare bild på dem.
Lucia!

första high school dagen

Igår var min 5 timmars volleyboll träning och jag trodde jag skulle dö, idag kan jag knappt gå och att ta sig ner från övervåningen kändes som ett evighetsprojekt. Fick även känna på en typisk amerikansk lunch, åkte med två tjejer från laget Elenor och Jenna, till deras farmor för att äta choclate chip pancakes. Kan det bli bättre?!  Efter det var det två timmar träning igen. oh boy.

Ska snart till volleybollen igen och kom ganska nyss hem från min första skoldag. Hjälp vad jag var närvös när jag satt  i gympasalen bland alla amerikaner. Som tur var satt hela mitt volleyboll lag där så jag satte mig med dem. Rektorn pratade lite och sedan fick Lucia och jag ställa oss upp och bli presenterade för alla. Efter det var det dags att hitta skåpet. Efter att typ ha frågat runt alla och irrat runt visade det sig att skåpet låg precis bredvid gympasalen. osis. Sedan första lektion bild, 10 min bara där läraren pratade lite. efter det hade jag biology samma sak där 10 min. Kören, matte, study hall, och sist engelska. Hela dagen var ganska förvirrande och jag fattar inte hur mitt skåpslås fungerar. Kan egentligen inte säga om det var bra eller dåligt, kändes mest som man irrde omkring. Får se hur imorgon blir! Fick  föresten också en pojkväns förfrågan av någon som tydligen hade spanat in mig på matten, vet inte av vem men en tjej i mitt volleyboll lag kom fram till mig och berättade allting han hade sagt. hehe jaa..

Nu volleyboll men tack och lova bara 2 timmar den här gången!

stormvarning i Illinois

Jag och Lucia satt och sappade bland de miljontals kanaler som derricks har när plötsligt deras radio går på och utropar en stormvarning. Vet inte hur allvarligt det är men man ska i allafall hålla sig inne. pratade med Dianne i telefonen och hon sa att så länge som inte sirenerna i Flanagan börjar så är det hyffsat lugnt. gees, vi får se!

Fjärde

Hela dag fyra började med ett telefon samtal till min fina benny, det var så kul att äntligen få höra hennes röst igen, och att känna att även om hon är långt borta så kändes det inte så.! Efter det var det min första gudtjänst här i USA, då min värdpappa är pastor i kyrkan precis bredvid huset. Både jag och Lucia blev introducerade i kyrkan och efteråt skulle alla hälsa på oss och imponera med sina swedish skills. Om de lyckades? nja men det var trevligt ändå. Kyrkan påminde väldigt mycket om den svenska, mer än så säger jag inte, då fattar ni nog vad min åsikt är.

Efter kyrkan försökte Lucia och jag ge oss ut på en promenad och fota lite, som lovat, men efter 10 min insåg vi att svetten faktiskt bara rann även om det var molnigt så det blev ändrad kurs tillbaka till huset igen.

Efter Lunch blev det Bloomington igen och shopping. Kanske inte världens bästa shoppingställe men victorias secret, american eagle, hollister fanns iallafall. Plus en massa snygga sneakers,converse och raybans som jag senare kommer ta mig en djupare titt på. Området till ära blev det i allafall en victoriassecret illinois college hoodie i orange.Och 2 t-shirts då vi inte får visa axlarna i skolan. fattar inte riktigt grejen med det men.. så är dt i allafall. Pratade också med både mamma och pappa i telefon idag, vilket också kändes behövligt.



På kvällen blev det enchanted och wiifit, där jag var grym på boxningen vad än alla säger!

Ska nog sova nu, imorgon är min 5 timmars träning som jag lite fasar över, träningsvärken från i fredags sitter fortfarande i och jag gissar på att volleybollen imorgon är allt annat än lugn.

Vad har ni för er i regniga sverige?

adios.


tredje

Hej hej, idag fick jag en efterlängtas sovmorgon, vilket kändes himla skönt. Vet inte om jag har jetlag eller inte för jag sover verkligen hela nätterna men blir trött vid typ 9 tiden varje kväll. Idag i allafall så kom en tjej som hette Taylor över på lunch, hon gick på Flanagan high school förra året och hon var riktigt trevlig. Hon fick mig att fundera över om jag ska välja att gå i skolkören. Tydligen så gör de en hel del utflykter som gå på brodway musikaler och iår skulle det vara phantom of the opera! Och sjunga i kör kan ju alltid vara kul. Lättsam kurs och så. Efter det i allafall blev det en snabbtripp till the place to shop all things, walmart där Lucia inhandlade en likadan mobil som jag köpte under gårdagen. På kvällen blev vi hämtade av en blivande klasskamrat Charlotte och åkte till hennes hus där det var ett gäng på kanske 15 amerikaner från Flanagan high school. Där blev det pizza, hemmagjorda choclate chips, och röda muggar om ni vet.  Två filmer sågs, Rolemodels med "stifler" ni vet american pie och en annan film som var riktigt spännande, Taken, som den hette. Kom hem till klockan 11 och imorgon ska jag gå till kyrkan för första gången och efter det blir det mera shopping i bloomington. Kanske gå och simma också, får se. Det var dagen det. Hann inte ta bilder som jag skulle gjort idag men jag har några få som jag lägger upp:

 här har vi mitt rum!
Huset till höger kyrkan till vänster
En närmare bild av huset.

Nu ska jag sova, får ladda upp lite mer bilder senare. Puss och hej.

andra

Nu är klockan 7 här i Flanagan och jag, Lucia och Owen kom precis hem från en storshopping på walmart. Massa mat, pizza, korv, tacos m.m.m.m. och en ny mobil till mig att ha här i Illinois. Ingen aning vad nummret är ännu men den ska jag bara använda för samtal och sms här i USA, annars kan det bli väldigt dyrt.

Hade min första Volleyboll träning idag kl halv 8  imorse, jag Lucia och stack dit och gjorde vårt bästa. Det var grymt jobbigt. Först kondition, sedan styrke stationer som jag dog av och sedan bara massa skott. Efter volleybollen var vi glada och nöjda men med blåmärken över hela armarna, det ser inte särskilt fint ut, men jag antar att första gången är värst. Jag ska börja spela i varsity team laget, alltså topplaget på skolan då de jag spelade med idag var kring 16 år gamla. Alla i varsity team är seniors istället. Att vara med i detta laget innebär ännu mer träning , flera timmars pass ibland två gånger om dagen (?!) Får se hur det går. Som nu på måndag ska jag spela från 9 till typ 12 och sedan från kl 1 till 3 eller något sådant. Ingen dålig träning här inte.

Efter Volleybollen iallafall så hängde owen med mig till skolan där vi träffade min nya rektor och några andra lärare. Där blev jag rundvisad flanagan high school, som är rejält litet. 150 pers på skolan, får se på tisdag hur det är... Jag ska iallfall läsa:

Art
algebra 2
biology 3
p.e
någon buissness class
goverment
english 3
journalism, independent studies, (vet inte riktigt vad jag ska göra där, men troligen syssla med yearbooken)

tror det var allt. Tydligen så har jag ett lätt schema jämfört med Lucias.( min värdsyster från kina) och justdet efter skolan kommer det vara volleyboll varje dag.

Efter skolvisningen drog jag lucia och dianne in till Bloomington, Normal som är två tvillingstäder som typ växt ihop. Där släppte Dianne oss på en mall. Hade inte mycket tid på oss men det blev fynd på victorias secret och någon annan affär som liknar american eagle kommer inte ihåg vad den heter. Inne på hollister var det en ursöt kille i kassan som jag började prata med. najs.

Efter det åkte vi till en by som hette Pontiac där vi köpte kläder till mina idrottsklasser. Det blev också en volleyboll för att kunna glänsa i laget. 

Så här sitter jag nu. Det känns annorlunda att vara här, på tisdag börjar skolan och jag vet egentligen inte vad jag tycker om stället. Familjen är jättebra de är toppengulliga men det är en himla liten by, vilket gör att det känns lite isolerat.

Saknar er alla hemma! Bilder kommer snart, jag har faktiskt inte tagit några än, får ta och göra det imorgon. Imorgon blir också by the way första sovmorgonen sen jag kom hit woopaa. Sedan kommer tjej som heter Tayler över på lunch, hon gick på Flanagan high school förra året. Och på kvällen ska vi hem till en tjej Charlotte som också är en senior på skolan precis om jag kommer bli! Det är planerna. Vad har ni anra haft för er??

 

forsta

Jag ar framme i USA, det ar varmt och snart ska vi ata middag. Jag har ingen tackning pa mobile tyvarr. Imorgon ska jag borja volleyball traningen klockan 7:30 till 9:50 eller nat sant. Allt ar ganska overvaldigande, allt ar nyttt och bara for jag skriver pa svenska nu sa rakade jag precis prata svenska med dem. hehe. jaa. jag vill sova.

4,5 timmar kvar till usa!!

4,5 timmar kvar tills planet mot Chicago åker. Har varit en natt i Uppsala och träffat pappa vilket var väldigt skönt att få göra innan jag åker vidare. Igår var riktigt jobbigt, att säga hejdå till alla. Det kändes så fel, jag ville verkligen inte lämna er. Men en tröst är ju att jag kommer tillbaka och att facebook finns!

Nu måste jag göra mig klar för att flyga över atlanten! Hör av mig så fort jag är framme i Flanagan!


resfeber?

Jag hade skrivit ett långt inlägg om hur det känns att resa iväg imorgon och säga hejdå, men det blev mest svammel. Sparat i utkast för andra stunder. Kort och gott kan jag väl säga att jag har väldigt blandade känslor, toppen och jättesurt.

Så allt jag har att säga är att, vi ses imorgon och tack för att ni är där.


Sweet dreams

Imorgon går planet mot arlanda, och därmed har mitt äventyr börjat. Bor i uppsala hos pappa en natt och sedan kommer jag sätta mig på planet till Chicago. Overkligt, konstigt ,knepigt, läskigt ,sorgset ,men på samma gång längtar jag hur mycket som helst. Igår var en hejdå dag, Först var det fika med Vicky och Sandra och sedan blev det Liseberg med många goingar! Tack för en jättebra dag/kväll! Och Tack Salem Al Fakir för du är rå bra!

Det slog mig idag att allt jag gör idag är för sista gången i Göteborg, som att hämta tidningen, äta lunch. Som sagt tidigare jag fattar inte att jag ska åka iväg. Men vad ska man nu göra sin sista dag i denna charmiga stad?
well, packa och bara ta det lugnt.

Ses på flygplatsen imorgon!

College, volleyboll, vrångö

Jag vet inte var jag ska börja, känner mig helt övertumlad av glädje just nu! Dagen började med en riktigt tidig uppstigning och spårvagnsåk till saltholmen. Därifrån blev det båten hela vägen till fina fina vrångö! Vilken ö, jag blir så avundsjuk på alla som bor där eller på liknande ställen! Där i allafall tillbringades hela dagen på en sandstrand och det kunde inte bli så mycket bättre. Kom hem nyss och kollar hotmailen, ett brev från min värdmamma Dianne. I det skriver hon att jag och Lucia kommer att få hälsa på hennes son Joe(21) på College i Indiana en helg, bara vi!! Fatta college upplevelsen, jag blev så sjukt glad:D Sedan fick jag också veta att jag kommer börja mina volleyboll träningar med detsamma när jag anländt i Flanagan. Känns också sjukt roligt!! Jag är så glad att jag knappt kan sitta still. Just nu längtar jag ihjäl mig!

goodbye my lover, goodbye my friend

Här är det snabba ryck som gäller, hejdå middagen var riktigt lyckad, kommer kännas konstigt att åka iväg. Tur att Salem är på måndag då, då träffar jag alla igen! Puss och godnatt imorgon blir det en tidig uppstigning hela vägen till vrångö, mycket intressant!

Om 5 dagar åker jag hit!

Tänkte det kunde vara kul att visa lite mer tydligt var exakt jag kommer åka om 5 dagar:

Så här har ni det; Flanagan, Illinois.



Det här med att säga hejdå


(Chicago)


Som rubriken lyder. Det här med att säga hejdå är bra knepigt. Sitter framför datorn och inser att om en vecka kommer ni stå där och vinka av mig på flygplatsen. Eller detta är ju inte något jag nyss insåg utan faktiskt nästan det ända jag gått och tänkt på på sistonde, Frågan är bara hur säger man hejdå?

Det är svårt för man förstår inte riktigt den där "ses om 10 månader" kramen förens långt efter den är borta. Jag kommer sätta mig på planet uppspelt, och någonstans mitt emellan Staterna och Europa inse att det är tio månader vi snackar om, jag är inte borta på en två veckor semester utan det rör sig om många veckor, månader, ungefär ett år.  Men kanske är det bäst så. Att gå runt och inte förstå vad som är så himla stort för att sedan inse allting några veckor förbi, kanske skulle det inte gå annars. Det här med att säga hejdå kan ju vara riktigt jobbigt. Det vet jag, det känns konstigt och inte speciellt bra. Jag är lika glad som jag är ledsen. Jag vill åka iväg samtidigt som jag vill stanna med er. Jag kommer sakna alla mina så otroligt mycket så jag inte förstår.  Men när datumet 12 kommer så får man faktiskt ta och inse att vi behöver inte säga hejdå igentligen, för,
 

vi ses ju snart igen.

1 vecka kvar!!

waa det är bara en vecka kvar tills jag åker till USA nu, så sjukt alltihopa! Nyss hade jag två veckor kvar men den veckan försvann på en sek. Jag är sjukt taggad men samtidigt känns alltingkonstigt, både bra och dåligt!

Happyyyy

skrev precis mitt första mail till min blivande värdfamilj, gaah. vad spännande. Nu är flygbiljetten bokad också, den 12:e augusti flyger jag upp till stockholm för att sedan den 13:e ta flyget därifrån direkt upp till Chicago där min familj hämtar mig. Känns riktigt skönt att inte behöva hålla på och byta plan i usa. Tänk att behöva byta i Chicago, världens andra största flygplats liksom. Ne det är jag glad att slippa! Den 12:e vid tolv tiden vill jag att så många som vill står och vinkar av mig, så boka inte upp er då mina vänner! =)



Det här lyssnar jag på just nu:

phoenix- 1901

kool & the gang - get down on it

Jag Har Fått Värdfamilj

Jag har inte orkat skriva det tidigare men detta är ju trots allt min reseblogg och det är ju nu allting börjar:

mina damer och herrar förra veckan fick jag mig en värdfamilj!

kl 10 på morgonen ringde yfu och berättade det för mig. En familj bestående av en mamma som jobbar på biblotek, en pappa från scottland som är pastor och tillsammans har de adopterat en tjej från kina på 3 år! De bor i byn Flanagan, som är väldigt litet, endast 1100 pers. Men det som är så sjukt bra är att denna lilla plats endast ligger två timmar från Chicago. Chicago liksom?!?! En av USAS största städer, kan knappast bli bättre. Familjen verkar jättemysig och allt känns faktiskt väldigt bra. Det kommer också bli jag och en till utbytesstudent från Kina vilket också ju är lite spännande. Min skola Flanagan high school har 500 elever och om jag har förstott det rätt börjar jag redan den 18?:O vilket betyder att jag kommer troligen (biljetter ej bokade än) åka kring den 12:e. Det är den första augusti idag vilket ju betyder att detta kommer bli mina tolv sista dagar i Sverige. De ska utnjyttjas väl ska jag säga er! Därför har jag inte tid att berätta mer nu.

RSS 2.0