det är ett faktum att jag drömmer på engelska.

Det är ett faktum att jag drömmer på engelska. Innan mitt utbytesår var en av de sakerna man fick höra att man efter en tid i sitt utbytesår skulle börja drömma och tänka på engelska. Själv så har jag gått och väntat länge på detta men aldrig kunnat säga om sådant var fallet eller inte. Kanske att detta fenomen inte inträffade för mig, och om det gjorde hur skulle man kunna veta? Det är ju sällan man tänker på vilket språk man drömmer på liksom.

Men nu är det bekräftat. 

För tydligen någon vecka sedan så pratade jag om ben, (människoben) om att någon inte fick stjäla min ben. Hela konversationen var hör och häpna på tydlig engelska. Dont steal my bones alltså. Om jag pratar engelska när jag sover så kan jag inte annat dra slutsatsen att mina drömmar också är på språket. känns ganska bra, har ju faktiskt gått och väntat på det då alla har sagt att det skulle hända. haha.

Ligger i sängen nu, stekte ägg till frukost och facebookade med louise. Idag är det tjejernas basketmatch borta i woodland. Ska dit med Phyllis. Sedan ska jag Lucia och några vänner från flanagan dra in till bloomington och äta japanskt. gott! tror inte tjejerna kommer våga sig på sushin men själv så längtar jag! efter det ska vi på bio.!

imorgon så ska jag phyllis och karah in till bloomington till gallerian. ska kolla på sommarkläder för hawaii som är om 24 dagar!! längtar så sjukt mycket.

lyssnar på min favoritlåt för tillfället: touch down turn around - hellogoodbye. lite härligt electro.

Nästa helg ska jag till springfield för en yfu oreintation. måste göra ett kollage inför detta som ska visa min familj,skola,stad med mera. måste fixa detta!

PUSS


Peoria,springfield, go helg

Nu blir det ju i väldigt fel ordning och så men jag tänkte berätta om min händelserika helg för två veckor sedan. inte helgens händelser men den innan de! Vi slutade skolan redan klockan 11 på förmiddagen pga lärarkonferanser eller något. Lisa från Yfu hämtade upp mig en timme senare hemma hos min förra värdfamilj. Vi körde söder ut i Illinois till Peoria cirka 1 timma bort och stannade på ett typiskt ameriankt diner. Kommer inte ihåg namnet, men stället var coolt, retro som tusan med härligt röda skinnbås och gamla hollywood stjärnor på väggarna. Efter ett hyftast snabbt men mättande stopp där så drog vi till peorias flygplats, ja de har faktiskt en sån. hyfsat stor stad. Vi skulle hämta upp sebastian, utalat sebastijan, från Chile som ska hänga i peoria för ett halvårs utbyte. Efter att ha fått fatt på en trött utbytesstudent hoppade vi in i bilen igen och fortsatte våran resa neråt i Illinois, 3 timmar senare och vi var i Springfield. Själv bjöd jag på svensk marabou choklad som var poppis och sebastian sov mest efter att ha rest konstant i 36 timmar. Vi hämtade upp en annan yfu volontär och fortsatte resan. Körde fel och hamnade på en enslig väg som ledde till en återvändsgränd och en tom lada. Självklart körde bilen fast där och för några minuter där så var det som början på en klyshig skräckfilm. tack och lov vi (de) fick bilen att lossna och vi hittade tillslut hem till en utbytesfamilj i trakten. där träffade jag en kille från litauen som också var utbytesstudent med yfu och tillsammans med hans familj så käkade vi middag på Dennys och drog till en kareoke bar. jag sjöng inte utan fick mest bra musik tips från killen från lituaens ipod. Efter att ha hängt där ett tag, träffat ännu mer utbytessudenter så vid 1 tiden sov jag och lisa över på ett hotell i trakten. en riktig amerikansk frukost fick vi sedan när vi återigen samlades alla utbytessudenter hemma hos en utbytesfamilj i traken. Ägg, bacon, frenchtoast och körv.  efter det så hade vi en låång resa hem till Lisa igen i Peoria, där jag och Seba (sebastian) skulle hänga över helgen. träffade Lisas utbytesstudent från Tyskland. Pizza, film, wii, OC musik och en disneyfilm blev receptet för en kul kväll. Hemma där hade de en mink !? hör och häpna, kanin och en bulldog. ! 
 Lärde mig nya grejer också, vad sägs som "akward turtle" park the bus, eller turkey!!
Dagen efter blev det en min personliga favorit Steak N´Shake, vilket betyder världens godaste milkshake och hamburgare. såg en Baldeagle, måste nämna detta för det var ju ganska ovanligt enligt lisa. efter det begav vi hos tillbaka till flanagan och jag fick fick min nya värdfamilj.


Macey, jag, Kenzie och seba!!

Klart man skulle ha en bild med minken,  som gick under namnet "Dipstick"

Nu är jag galet crazy otroligt trött, känner mig stolt att jag tagit mig tiden att blogga. så nu blir det Lauren Conrads bok L.A Candy och sedan sova! Imorgon åker jag till bloomington där jag ofta hänger och det blir coldstone glass! något som Elin och pappa, ni måste prova när ni kommer! det är bättre än någon annan ben&jerry glass, häägendaz eller whatever. gott gott. haha.

Uppmanar alla som läser att skaffa skype också föresten, det blir det lättaste stättet att kunna snacka med mig om ni känner för det. !

Puss ochhej.


Hej och så

idag är det Lucias 17 års dag, happy birthday! oturligt så var hon hemma och sjuk idag så hennes dorapåse fylld med grejer får hon på lördag. På lördag ska jag och några tjejkompisar äta japanskt uppe i stora staden bloomington, efter det blir det bio. ingen aning vilken vi ska se, men är ganska pepp. Veckan har varit lugn, hade strömavbrott i i början av veckan. Satt och tittade på the bachelor med min värdmamma och bachelorn och någon tjej är pecis på väg att kyssas och så vips blir det helt mörkt i huset. fick aldrig se om de blev någon kyss ellerinte. tur var det bara mörkt några långa tio minuter. I helgen såg jag "The book of Eli" med arban fredagkväll. blev lite besviken, inte på denzel washingtons prestationer men på handlingen. nåväl. lördag så hämtade vi upp karah i lexingotn hos hennes pappa där jag spelade biljard med några juniors från lexington. Lärde mig kortspelet "Spoons" och insåg snabbt att jag var en naturbegåvning. På kvällen hade karah över en kompis som inte var den lugnaste och vi åt middag på babybulls, en resturang i pontiac. Abran kom över på kvällen och that was it. Söndag så hängde jag med Phyllis och Karah till kyrkan och efter det var det födelsedagslunch borta i en annan mini håla, Tuluca. Phyllis brorson Erik fyllde 23 och det firades. Kameran var med, det är trots allt ett av mina nyårslöften. så första gången på länge blir de bilder i bloggen.

Jag och min värdmamma Phyllis på en italiensk resturang, Mona´s.

Karahs kompis, kommer inte ihåg namnet.. och Karah!



back on track

3 veckor sedan skrev jag mitt senaste inlägg, bloggtorka, men nu är det stopp på det. bloggen är tillbaka. mitt nyårslöfte är att ta mer bilder. jag måste ju dokumentera mina månader här. ny amerikafamilj, nytt skolår, nya möjligheter. idag var bra. Pga av att strömmen försvann på skolan fick vi sluta klockan 1:30. jag Heather och två killar från skolan Noah och Jacob drog till rex center för att spela basket och lite racketball. sedan hämtade Phyllis upp mig på walmart för att käka en subway middag. åkte hem och träffade grannarna. Fick ett tips om att lite olika race som kommer komma ivår i bloomington som skulle vara kul att delta i! ska kolla upp detta då de faktiskt hade kortare sådana på cirka 4 miles. vore ju grymt kul om man fick diplom och allting. annars så är de fint. snart drar jag till hawaii!! snart är min födelsedag och snart kommer pappa och elin! life is very good. jag är ganska så trött. borde verkligen berätta om förra helgen, har till och med bilder! men de får bli i helgen. nu bedtime big time!

pööss och heej.

RSS 2.0