Greece

Om mindre än en halvtimme drar jag iväg till soliga Grekland!


Home

Kom ganska nyss hem från en riktigt bra mini resa till Grebbestad med stort G. Perfekt timing för vädret har varit varmt nästan hela veckan,om det nu har kunnat undgå någon. Bad, båt , brygga alla tre B:n var med. Solbrännan är nu bättre, varken lite eller mycket och allt känns rejält bra. Tack för en kalasresa Louise Amanda Julia! så nu fick ni också nämnas i inlägget, sicken ära! Kan egentligen inte sammanfatta mig bättre än så här, så nu är det bara de fina eller fula bilderna från lillsemestern som återstår.

Har jobbat i två dagar och lärt mig kassan, vilket i ärlighetens namn kändes himla kul då den tidigare varit min största fruktan på jobbet. Men där stod jag både torsdag och fredag log och fixade det mesta utan problem. Kändes bra. Det var en glad överaskning att jag faktiskt grejade huvudräkningen som innan hade betyngat mig.

Grekland blir min nästa destination och avgång är redan på tisdag. Kreta, Chania, Platania om jag förstått rätt. Resan kommer bli ett ända stort ost och tsatziki frosseri och saganakin min största synd. oj oj. Bad och sol självklart och en och annan utgång hoppas jag på! Ska packa vidare nu för vad jag har insett från bara sveriges varma dagar så är min packning till Grekland alldeles för varm. Sommarklänningar är det ända som gäller om jag ska överleva.

oj då

du skriver en rad. Känner efter om det känns okej. Kanske att du tänjer på gränserna lite. Något mer stickande för varje gång. För hur mycket ska man dela med sig av och hur opersonligt får det bli utan att det känns tråkigt och instängt? Skrivet under en sluten mall eller totalt kladdande utanför linjerna? Vågar du flänga ut hela ditt privatliv i en blogg som står skrivet under något coolt namn eller vill du ha en nedtonad profil där du å andra sidan inte riskerar några chockade reaktioner men inte heller väcker några tankar? Det är ju mycket snack om facebook och så hur mycket man egentligen ska dela med sig om sig själv och detsamma gäller ju det här. Lagom är ju alltid bäst men då är ju frågan vad som är lagom.

"Tänk ändå vad vackert det är här" göteborg

Det känns verkligen som jag just nu bara ältar sommartecken, ledigheten, värmen och sommaren i största allmänhet i bloggen i mina senaste inlägg. Det är helt enkelt svårt att motstå för ibland är ju svensk sommar verkligen bäst. Idag var jag och söta benny i stan gåendes i hettan när vi plötsligt fick den lysande idén att bege hos ut till Marsstrand för att fördriva tid. Sagt och gjort. Tåg, buss och färja och så hade vi anlänt till vår destination. Det blev inte mycket mer än några strips som de kallade dem och en promenad. Vad gjorde det, sommarkänslan hade börjat infinna sig och allt kändes så toppen. Oj vad smörigt men det var en himla bra dag. Många roliga citat under dagen. "woppssiii"
.

13:59

Det glädjer mig att folk faktiskt läser vad jag har att skriva till och med mitt överlånga inlägg. Tack. Idag blir lugn väntar på att Amanda ska komma sedan ska jag träffa min syster, det blir också mysigt. Igår var bra, hänga i både maleviks hamn och kullaviks hamn och bara ta det lugnt. Käka lite naturgodis och kanske en glass. Det kanske inte var den varmaste sommardagen även om det var varmt, men det är ju ingenting som bilderna avslöjar.
            

sommaren 09

glömde skriva detta i förra inlägget!! Orkar inte ändra på det så jag skriver det här: även om jag längtar mycket till USA så är ju faktiskt det också någon slags skolstart. Vad jag mest av allt ser fram emot nu är att ha en riktigt grym sommar som om möjligt slår sommaren 08. Ja förra sommaren var riktigt sjukligt bra men denna sommaren kan kanske möjligt bli ännu bättre. Jag är helt enkelt så himla pepp för sommaren! åh jag dör!! Nu är jag så där alldeles överdrivet tjäck tjäk? tjeck? men jag kan bara inte låta bli.

Sommartecken

Alla har vi våra sommartecken. ett tydligt sådant för mig är när jag tappar räkningen på dagarna och vetandet om det är måndag eller lördag. För vad spelar det för roll när det är sommarlov, då är ju faktiskt alla dagar helgdagar! men idag har jag efter almenackebläddrande konstaterat att det är tosdag. Torsdag den  18 juni för att vara exakt. Vilket innebär att förra torsdagen gick jag ut tvåan och stod och grät utanför kyrkan. Oj vad tiden går fort. Men det har hänt mycket! Hela den följande veckan efter skolavslutningen har varit så ofattbart kollosalt rolig!

Allt började redan efter skolavslutningen när vi ett gäng glada drog hem till louise och grillade ett rejält lass kött som vi åt(?) Även om kvällen blev kort för min del så var det så sjukt roligt och jag skrattade så mycket som rösten höll för. lägligt nog så hade jag en dag innan skolavlutningen blivit förkyld och rösten hade börjat svikta som en ung kille i målbrottet.

Kvällen blev tidig då jag skulle åka på läger nästa dag. Läger jag vet, den åldern känns väl lite förbi men så var det. .. Och kul var det! Vi gjorde alla de där fåniga aktiviteterna såsom namnlekarna, "fruktsalladen", poliser och demostranter för att nämna ett få tal. Men samtidigt gick vi igenom en hel del för våra kommande år utomlands. Med en majoritet på 70 pers som skulle till USA och ett fåtal andra som skulle till Brasilien, Uruguay, Argentina, Frankrike. Förväntningar, rädslor, skillnader, hemlängtan med mera, var ämnen som togs upp. Om det är något jag lärde mig utav helgen så är det att jag ska ha så lite förväntningar som möjligt, inte på ett dåligt menat sätt utan att året helt enkelt vare sig bra eller dåligt kommer bli annorlunda än vad man tänkt sig. Nu känner jag mig mycket mer förberedd på att åka och mindre nervös. Jag ser fram emot det, för egentligen fatta vilken grej! ett år eller ja tio månader att testa på något helt nytt.

Vad jag mer kan säga om lägret var att vi åt verkligen hela hela tiden. minst 5 gånger om dagen. Mellan frukost och lunch var det fika, mellan lunch och middag blev det fika, och efter middagen så blev det såklart en härligt god fika. Det som var lite lustigt var att man eller i allafall jag anpassade mig ganska snabbt efter detta ständiga ätande vilket gjorde att si sådär två timmar efter frukost så hade man faktiskt gått och längtat en stund efter den välkända matpausen. Jag summerar lägret som kul, lärde känna mycket trevliga människor, förberedande och slutar där. Skulle kunna skriva hur mycket som helst så här får ta ta stopp.

Efter tre dagars lägerliv blev det tre fortsatt glada dagar i den underbara staden vid namn Stockholm. Hemkommen och sjukare än någonsin somnade jag så tidigt som halv tio på kvällen för att förberedda mig för tidig uppstigning morgonen efter. Det var dags att gå till ambassaden. Efter mycket slit med alla ansökningar till visumet så var min tid klockan tio på måndagen. Där ute fick jag stå och vänta i cirka en och en halv timme för att sedan komma in på ambassaden köa lite mera och sedan ta fingeravtryck. done. Nu hade jag mitt visum och det kändes grymt. Det var som ett bevis på att för det första att jag självklart får tillbringa 10 månader utomlands men också ett bevis på att allt detta faktiskt blir av, det är verklighet!

Efter detta blev det strosande i affärer och lunch med min kusin och hennes kompis som båda också var på samma läger som mig tidigare i helgen. Dagen efter fick jag söder noga guidat för mig från en kompis från lägret och åt den godaste glassen. äpple kanel gotti gott gott. Hinner inte skriva mer men sen har jag varit på bio flickvänner från förr <-- dålig se den inte! hängt lite i uppsala och nu är jag hemma men ska dra iväg nu igen.

Glad midsommar på er alla som läser!


olehoo

jag har haft en helt underbar toppen super grym kväll ikväll, och imorgon är det slut. slut på skolan, klassen och ja allt. Blandade känslor. Det som väntar är helt nytt och jag är nervös, stressad men framför allt taggad. Men jag har ju trots allt en hel sommar kvar med er  =) och just nu känns det väldigt bra! ses imorgon på skolavslutningen. woo.

Heartland district it is!

YFU Heartland

HEARTLAND

DISTRICT

(CO, IA, IL, KS, MN,
MO, ND, NE, SD, WI)

YFU founders

FOUNDERS

DISTRICT

(MI, IN, TN, KY)

COASTAL RIM

(AK,AL,AR,AZ,CA,DC, DE,FL, GA, HI, ID,LA, MD, MS, MT,NC,NM, NV, OK,OR, SC, TX, UT,VA, WA, WY)

YFU Northest

NORTHEAST

DISTRICT

(CT,MA,ME,NH,NJ, NY, OH, PA, RI, VT, WV)


nu kommer nervositeten.

två dagar
räknas skolavslutningen? I så fall 3.

Som tidigare konstaterat så har tiden gått väldigt fort. Om tre dagar går vi in i kyrkan, klädda i våra nyhandlade klänningar och tar farväl, för en sommar. Tiden till USA närmar sig med stormsteg. Det är oförklarligt stort för mig. Så klart jag längtar men fortfarande vet jag inte vad jag längtar till. Blir det någonstans i colorado, illinois eller kanske Kansas? Samtidigt som jag så gärna vill åka iväg börjar jag bli mer rädd och närvös. tänk om det trots allt inte alls blir som jag har tänkt mig? Det är väldigt mycket tankar just nu och jag känner mig själv med dem då jag trots allt är ganska själv om att åka iväg i år, i allafall på min skola. Och på fredag blir det läger till söndag eftermiddag. YFU ordnar för alla som ska åka iväg. Det ska bli kul, men det verkar som alla har sina familjer klara och jag fortfarande bara går och väntar varje dag. Alla fick ju familj när jag fick min första men efter jag bytte så har ju jag hamnat lite efter. tyvärr. Och där är ännu en grej jag är nervös för. Att få familj i sista stunden. Tänk om jag får reda på vart jag hamnar så sent som någon vecka innan avgång??

Alla dessa saker kommer ju säkert lösa sig bra men just nu är jag bara väldigt förvirrad över hela situationen. adios godbye.





Du pratar men du säger ingenting.


sanningen är.

kasss

min hals värker så mycket att jag knappt orkar prata. Jag blir alltid förkyld verkligen och det är så fullkomligt onödigt! Idag har varit en sån dag. Riktigt rejält kass. sånna dagar vill man bara sova hela dagen och inte behöva lämna rummet. Antar att sånna dagar behövs dem med. Nu blir det tv.

Snyggt!



Mtv movie awards.
Måste bara säga att Cameron Diaz var jättesnyggt klädd. check it out. 

Lista

Idag har jag gjort en lista. En fin sådan ner kladdad på ett skrivarpapper med ännu mer bläckkladd på. plugga, gossip girla, äta, träna. Skriva ner allting jag gör känns gött då får jag tryka från min lista. en punkt att skriva denna lista finns också. Nu är jag klar med gossipgirlandet för ikväll så nu återstår det lite matte ack ack. och springa, fast det får dröja än är det för varmt (!) otroligt för Sverige men ja. Nu läget är att om man ska palla att träna är det innan solen gått upp och efter den lagt sig. Underbart att ens kunna resonera så. alltid att det borde vara sånt här väder. Då skulle alla vara snygga året om. Idag var bra bättre än bäst och imorgon har jag sovmorgon vilket inte gör saken sämre direkt. woawoa

RSS 2.0