Det var min kväll det.

Jag är fortfarande mätt, helt seriöst jag vaknade mätt imorse!! Thanksgiving firades ju som sagt i Naperville med hela goa släkten och jag hade det riktigt kul. Kändes coolt att det var precis som på tv. Kalkonen var gigantiskt och jag kunde knappt lyfta den själv (?!) Stuffingen i kalkonen var underbar och jag åt nog 6 olika desserter igår kväll. Fick höra på om vilda college historier och om att swimmingpooler faktiskt är hälsosamma! Vi räknade ut att vi varit i 35 % av alla länder i världen tillsammans och vi började sjunga någon viktig amerikansk sång bara för skojs skull. Det bästa av allt var nog efter att vi alla nästan rullat ut genom dörren för att åka hem och klagat över hur mätta vi är, så stannar vi på första bästa mack och köper swedish fish och andra snacks ! haha . Jag har nog aldrig varit så mätt som jag var igår kväll!!

Idag är det BLACK Friday, vilket innebär SHOOOOPPING! Skatterna tas bort och alla affärer har massa rabatter, folk är som gaaalna. Ska bli kul, jag ska slåss för en vintercoat och en tröja jag checkat på hollisters hemsida. Kanske även jeans om vi hinner! Klockan är nu 8:00 och vi drar om en halvtimme till Bloomington. Affärerna har varit öppna sedan kl 4 i natt.



happy thanksgiving

Tiden går ju bara fortare och fortare. ännu en vecka har gått och idag är det Thanksgiving!! Jag är taggad. haha det känns lite som julafton, vet inte varför :P Morgonen började med att jag hängde med till kyrkan för en thanskgivings gudstjänt, för att försöka förstå varför amerika firar. Igår var det early dismissal vilket betydde att vi slutade tidigt från skolan, 1:30. Är ledig idag och på fredag, vilket betyder en lång helg vilket känns kalas. Thanksgiving ska firas i Naperville, förort till Chicago med all släkt från Diannes sida. Ska bli kul, jag ska äta hela dagen och kolla på football. taggad? Jaa!

Såg föresten Twilight förra helgen också, den var bra, Jacob var snygg, Edward också,självklart. Dock så tycker jag 1:an var bättre !




HAPPY THANKSGIVING!!

Nu ska jag laga svenska köttbullar igen!


Amigos

Förra helgen by the way bestod av en skolfri fredag, tjohej! Alla varsity volleyboll tjejer åkte upp till bloomington istället för att kolla på state finalen i volleyboll. Det var kul första matchen sedan efter att ha tittat på cirka 4 olika matcher med 3 ronder i varje så blev det ganska lame. testade den sjukaste glassen, dippingdots som var glass i kulform! "The icecream of the future" var slogan. haha, riktigt god också!


Jag, Dana, Jessica och Caroline

efter vbollen åkte vi tillbaka till skolan vid 3 tiden. efter det åkte jag in någon timme senare till bloomington igen och var där hela kvällen.
 lördag såg jag 2012, påminer sjukt mycket om day after tomorrow men jag gillade den. 
Söndag lagade jag svenska köttbullar!! Inte lika bra som mammas såklart och runda var de inte heller, men helt klart goda!! Lagade dem för en volleyboll middag som skulle hållas senare på kvällen. Köttbullar och swedish fish , det var det jag skulle bjuda på. Vid 5 tiden så var volleyboll middagen på skolan och det allra sista med volleybollen. Vi hade knytkalas och priser delades ut för årets spelare osv. Alla seniors fick diplom och en bokstav från skolan som bevis att man varit med och sportat.

Igår kväll så hängde jag Heather och Lucia hemma hos henne. Fick först en rundtur av downtown pontiac, där vi också stannade och åt. Överallt har folk redan dekorerat för julen, jag älskar det! I heathers house har de miljontals julpynt och hela 5 (!!!) fullstora julgranar!!!


Idag är det Twilight new moon som gäller, är sjukt taggad! först ska träna och städa huset, så jag borde nog starta nu !


21 november

den 21 november, lödag, klockan är 16:16 svensk tid, här 9:16. Det är en mycket speciell dag idag för idag fyller käraste louise andersson 18 år !!! och jag ska gå och se twilight, haha. Louise är min äldsta, bästa finaste vän. Känner mig så sjukt glad för din skull men samtidgt känns det surt att jag inte får vara med och fira dig !!

Anyway, Grattis på Födeslsedagen !! Hoppas du läser detta =)

 Pirate party !!!!

random

Igår hade jag för mig lite webbshopping, ett pyjamas set från victorias secret är nu alltså påväg till flanagans postkontor. Mycket behövligt då pyjamas har varit en bristvara för mig !

Igår vad vetrance day på skolan, vilket innebär, en dag att hylla amerika, sjunga nationalsången, andra sånger om flaggan och dylikt, och tal om amerikas soldater. Detta är en stor skillnad USA vs. Sverige. Här är man så väldigt nationalistisk och man säger dagligen en ed om hur mycket man älskar amerika. I Sverige skulle det ju anses nästan absurt att tala om hur mycket man älskar sverige och hur tacksam man är över att vara svensk, det skulle ju till och med ses som rasistiskt. Så är det inte här. Amerika hyllar sitt land och sina krigshjältar. Många gånger ser de flesta usa som så överlägset och de kan inte heller förstå USAs brister. Sverige målas upp som nästan kommunistiskt och som allmänt dålig politik.

Under vetrance day i allafall, så hyllade vi amerika, jag som är med i band spelade the timpani, klantade till det, men ingen märkte..Band är föresten något jag vill sluta, jag testade trummorna, vilket jag verkligen gillar, men de spelar på för svår nivå. Det är ju inte heller något jag vill satsa på. Nu återstår det bara att berätta för läraren..


Jag läste min kusin Marias blogg om hur hon skrev om att hennes svenska blivit sämre samtidigt som det inte alltid var hundra med engelskan, så är det exakt för mig. Känns som jag har hamnat i något sorts mellan läge nu, svenskan går sämre, gramatik vilket aldrig har varit min starka sida har blivit ännu svårare och menningsuppbyggnad till och med när jag pratar svenska låter lite underligt ! Engelskan går ju bättre och bättre men jag kan säga, jag drömmer fortfarande inte på engelska, vilket alla sa att man skulle göra!! haha jag väntar fortfarande på det tecknet!! Ibland är det svårt att säga vad man egentligen menar och läsa högt för klassen ur anatomi boken eller liknande är ingen dans på rosor!! Många gånger längtar man bara efter att få prata svenska, kunna säga exakt vad man menar utan att behöva förklara igen. eller faktiskt höra vad de mumligaste personerna säger. För det är ju faktiskt lite ansträngande att prata engelska 24/7. Plus att man har sina dagar. Vissa dagar flyter verkligen engelskan på galant och andra så blir det ibland svårt att förklara saker och ting.


Imorgon har jag ingen skola, yeehoo. För alla varsity volleyball players ska åka och kolla på The state volleyball tournament som vi för 2 veckor sedan åkte ut från. Jag är taggad, ingen skola, känns kanon. Sedan ska vi nog äta lunch allihopa någonstans i Bloomington.

By the way, imorgon är det fredagen den 13 !!!

En dag i Annas liv

Okej låt mig berätta lite om mina dagar på Flanagan High school, det kan ju alltid vara kul att få en inblick hur min vardag ser ut och hur allting funkar på andra sidan jorden.

En dag ur Annas liv:

Jag och Lucia går till skolan, raskt, vi är alltid de som kommer sist, Så är det väl dock alltid med de som bor närmst? Klockan 8:15 börjar vi allafall varje morgon:

Första lektionen Art, Vi sitter mest och pratar bort tiden med alla andra slappa som valt kursen bara för att inte få några läxor. En tid så spelades det rebubbled på datorn eller ett zombie spel, men efter att våran artlärare tagit bort tangentborden så var det slut på det. Innan varje lektion börjar reser vi oss upp inför den amerikanskaflaggan och säger eden. every single morning. typiskt amerikanskt. Blandat med de slappa folken som antingen pratar eller gör läxor så har vi några få uppstickare. De som har med sig egna tavlor till skolan och målar av motiv som de hade kopierat pappret.  jag vill inte peka ut folk men de är ganska udda.. haha.

Nästa lektion, Biology eller Anatomy. Har 3 min på mig att ta mig från bildsalen som ligger längst bort till mitt skåp, hämta mina böcker och till anatomisalen. ganska busy!! Gillar lektionen även om det ibland är svårt med alla ord som bara låter som woehrghjshjegr ibland. helt oförståligt ibland alltså. Gillar läraren starkt, troligen min favorit. och också tydligen den lärare som flest tjejer gillar haha.

3dje timmen är det Algebra 2, eww, inte min favorit, men ska droppa den nästa termin för advanced foods, laga mat !! no more math homework then! Har varit med om många pinsamheter i den salen, haha för några veckor sedan råkade jag tippa hela min bänk när jag skulle sträcka mig efter någonting.

4dje timmen får jag äntligen ha en seniorsklass, bara seniors! Civics är ämnet som är samma som samhällskunskap. Varje måndag berättar vi alltid om vad vi gjort i helgen och det är alltid fotbollsmatcher som varit höjdpunkterna för folk i klassen. En kille säger alltid samma sak och en annan tjej vägrar dela med sig om sina helgupplevelser. wierd. Berättade om min helg som var träning med en tjej som heter Heather fredagkväll, Födelsedags firande hos en tjej som heter Jenna. Lördag shopping me heather, hennes kompis rachel och lucia och på kvällen blev det middag med Arban och hans syster på ett ställe som heter Panera. Söndag bara hemma, tittade på top gun !!! och sprang hela 12 laps alltså 5 kilometer. kändes grymt faktiskt.

5:e timmen, kom ifrån ämnet lite. 5:e timmen är det kör eller band som jag nyss joinat. Spelar trummor och sjunger alltså..

Lunch!!! onyttigt som tusan! cheesesticks with cheese to dip in, hamburgare, creambisquit and chicken nuggets m.m.m.m.m. Alltid efterrätt till varje måltid!!
Alla äter på cirka 5 min, sedan går de till våran gympasal och hänger, antingen spelar volleyboll, basket, eller "the man game" som de kallar det. eller så sitter man bara och skvallrar om allt och alla.

P.E idrott är 6:e timmen, spelar baseball, mattball, volleyball, dodgeball varje fredag, m.m.m.m,m.m.

7:e timmen är studyhall där min kompis James och jag alltid roar oss med att titta i people magazine eller liknande. Vi får alltid skäll från våran biblotikare tyvärr så jag tror inte jag är så vidare populär hos henne. Hon tycker vi pratar för mycket.

öm sista 8:hour är det english 3 som gäller, har det med alla juniors och ibland är det ganska svårt. slutar varje dag 3 min över 3 så efter skolan nu när jag inte har volleyboll kan jag göra vad jag vill!!



Min fina skolkorridor !!!


happy halloween

waaaa jag har inte skrivit här på länge, har ju totalt glömt att berätta om helgen som varit! antar att nu klockan 11:30 på kvällen är det bästa tillfället.

helgen var extra lång, hade hela fredagen ledig och hade early dismissal på tosdagen, vilket innbär att vi slutar kring 1:30 istället för klockan 3. Denna ledighet var väl sveriges motsvarighet på höstlovet. Generöst, tack så mycket!.

Torsdag var det pumpkin carvning igen hos familjen Derricks, och för Lucia var det hennes allra första gång!


Lucias, Diannes (eliannes) och Min !

Efter det så kommer jag faktiskt inte ens ihåg vad vi gjorde, haha.

Fredag var det tidig träning klockan 9 på morgonen för lite volleyboll, eller Vball som man också kan säga. Träningen gick okej, det kändes dock att det var tidigt på dagen man var uppe och sprang så jag kämpade nog inte mitt bästa. Sedan var det lunch hemma hos coach med hela volleyboll laget, kul men stannade inte så jättelänge. åkte hem köpte football playoffs tröjorna med Owen och sedan ägnade jag mig åt att göra nytta och storstäda huset!

Senare på kvällen åkte jag hem till en tjej i volleyboll laget som hade sin födelsedagsfest. Ganska lugnt, kollade mest på film, (the proposal) och käka tårta!

Lördag var det HALLOWEEN! hade egentligen planerat att trick or treata men tyvärr passade det inte med tiderna som är satta för det här i flanagan. mellan 3-5 så är det planerat att man ska gå ut. Åkte hem till Arban och hängde där mestadelen av dagen. När kvällen började närma sig så var det ju självklart att man skulle göra något halloweenigt på självaste dagen D. Jag, Arban, Jimmy och arbans syster Meagan åkte till ett haunted house för att bli skrämda. Lyckades inte riktigt men det var riktigt bra uppbyggt och allt. Under tiden som vi körde såg man säkert ett hundratal trick och treatare i alla åldrar utklädda i alla möjliga fantasifyllde kreaktioner. Och jösses vad amerikanerna tar i med dekorationerna, hus var täckta av belysning, pumpor och skelett!! Everything is just bigger in america i guess. Riktigt kul att se hur de verkligen går all in eller all out under alla högtider. Efter vårat haunted house besök åkte vi för att se final destination igen. En film som jag såg någon gång under mina första veckor här och som fullkomligt sög. Anledning var för att det kostade bara en dollar och vi ville se något läskigt. Stannade bara och kollade 45 minuter sedan lämnade vi biografen haha för jag var tvungen att vara hemma till 12.

Söndag var shopping i Bloomington även kallat btown by partyfolket. Bloomingtons galleria blev det, där jag desperat sökte efter ett par pyjamas byxor. Det blev det och en Hoodie från Hollister, som jag kind of min favorit affär här plus abericombie & fitch såklart.  Käkade kinamat som var alldeles för överreklamerad, bakade världens godaste brownie med oreos smullade över och pluggade matte. Helgen i ett nötskal! eller nåt.

I går, tisdag var den sista volleyboll matchen för mitt lag, jag var där och kollade även om jag inte fick spela. de förlorade vilket slutade med tårar för laget. Efter att ha spelat ihop i 7-8 år och veta att detta var ens sista match kanske någonsin så var det inte så konstigt. Jag tycker dock att alla kämpade väl och jag tycker i ärlighetens namn det är skönt med ett break från volleyboll. ingen mer träning varje dag eller matcher två gånger i veckan. Nu blir att att springa på löpbandet och börja simma istället !

Något kul som hände i veckan var att vi fick tillbaka vårat civics test, och vilka två goingar har inte de högsta poängen i klassen om inte Jag och Lucia?! Med 100 % på provet så klådde vi amerikanernas poäng. lite kul !!

ömm jag borde verkligen sova nu .. !!

RSS 2.0